Android vs iOS

Android vs iOSSom det tidigare har beskrivits på denna sida finns det två stora plattformar gällande operativsystem till mobila enheter. Egentligen finns det tre, då Microsoft numera har bra versioner av sina operativsystem för mobila enheter. Denna text ska dock handla om Android och iOS och vilken som är bäst av dessa. Här blir det naturligtvis väldigt svårt att avgöra om Android är bättre än iOS eller tvärtom, då åsikterna skiljer sig mycket åt i frågan. Här är det oftast upp till trender och den individuella användarens tycke och smak som avgör vilket operativsystem som föredras. Det kan även många gånger handla om den status som själva telefonen ger din personliga profil.

Hur som helst är det iOS och Apple som är de största när det gäller den skandinaviska marknaden. Denna fördelning stämmer inte riktigt överens med övrig geografisk användarstatistik, eftersom det i övriga världen är Android som är de stora. I vilket fall är både Android och iOS bra och väl utvecklade system som ger sina användare många olika och fantastiska funktioner. I båda systemen finns det naturligtvis möjligheter att ansluta till Internet, för att därmed kunna komma åt hela den stora källa av information som finns att hitta där. Den största skillnaden mellan dessa system kanske trots allt är var du hittar apparna.

Android och Google

När du använder Android är det Google Play som gäller, då denna stora gigant på nätet har satsat på de största i världen. När det gäller Apple och iOS hittar du dina appar på en plats som heter AppStore. Det kanske kan ses som lite märkligt att dessa system inte är kompatibla med varandra, då detta naturligtvis hade varit det optimala. Hur som helst är det Android som gäller i Googles ögon, och så kommer det antagligen att förbli. Vad som gäller när du ser allt med egna ögon är en personlig smaksak.